Colour Blog

Συνταγή ανανέωσης στην κουζίνα, μόνο με Vitex

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Ή μήπως να την πούμε η «εστία» του σπιτιού; Εκεί θα φτιάξουμε τον καφέ μας, εκεί και το πρωινό μας. Στην κουζίνα θα μπει η κατσαρόλα ή το τηγάνι, θα ανάψει ο φούρνος, θα μοσχομυρίσει το σπίτι σπιτικό φαγητό. Εκεί θα ετοιμάσουμε τα μεζεδάκια που θα προσφέρουμε στους φίλους μας ή το πρόχειρο δείπνο για να δούμε ταινία.

Στην κουζίνα θα κάνουμε τις σοβαρές συζητήσεις καθώς πλένουμε τα πιάτα, θα διαφωνήσουμε, θα φιλιώσουμε, εκεί θα ανάψουμε και τα κεράκια για μια τούρτα-έκπληξη και θα ετοιμάσουμε το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο.

Η συχνή χρήση του χώρου, τα νερά, οι μυρωδιές και οι υδρατμοί, οι υψηλές θερμοκρασίες από την κουζίνα αλλά και από το μοτέρ του ψυγείου, μακροπρόθεσμα προκαλούν φθορές στα ντουλάπια, τα πλακάκια και όποιο άλλο υλικό καλύπτει τους τοίχους.

Κάθε χρόνο, νέες τάσεις σχεδιασμού μας προκαλούν να «πειράξουμε» αυτόν τον απαραίτητο χώρο που πάντα τον θέλουμε κομψό, λειτουργικό και φιλόξενο.

Ήδη φέτος, οι διακοσμητές/σχεδιαστές προτείνουν τη δυναμική στο σχεδιασμό της κουζίνας. Σε αντίθεση με τις λευκές, ουδέτερες κουζίνες που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια, τώρα στο επίκεντρο βρίσκονται οι τολμηρές χρωματικές επιλογές.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η βιωσιμότητα και η χρήση νέων τεχνολογιών αποτελεί ζητούμενο σε κάθε ενέργειά μας κάτι που ισχύει και στην ανανέωση της κουζίνας μας.

Δεδομένου πως η κουζίνα είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται πολύ, οι όποιες αλλαγές επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής στο σπίτι. Οπότε, ας ξεκινήσουμε από ποιοτικά χρώματα με βιώσιμες προδιαγραφές από το πλούσιο χρωματολόγιο της Vitex.

Μπορείτε να τολμήσετε με μπλε, διάφορα πράσινα αλλά και τόνους θερμών, έντονων χρωμάτων ανάμεσα στο κόκκινο και το καφέ. Αυτές τις δυναμικές αποχρώσεις μπορείτε να τις ταιριάξετε με μια νέα τάση, τα δίχρωμα ντουλάπια.

Μην απορήσετε! Εννοούμε τη χρήση δύο διαφορετικών χρωμάτων ή φινιρισμάτων για τα κρεμαστά και τα επιδαπέδια ντουλάπια. Για παράδειγμα, να βάψετε τα κάτω ντουλάπια με ένα ωραίο μπλε από τη «βεντάλια» της Vitex και τα πάνω ντουλάπια με ένα λευκό. Η επιλογή αυτή φρεσκάρει την κουζίνα ενώ οπτικά παραμένει η ισορροπία.

«Και με τι θα βάψω τα ντουλάπια ή τα πλακάκια; Δύσκολα “πιάνουν” τα χρώματα» θα ρωτήσετε.

Η Vitex έχει λύσεις και για αυτό το όντως δύσκολο task. Το Aquavit Eco! Ένα εξαιρετικό πολυουρεθανικό ακρυλικό βερνικόχρωμα νερού που είναι κατάλληλο για εσωτερικές αλλά και εξωτερικές επιφάνειες από ξύλο, μέταλλο, σοβά, γυαλί, PVC, αλουμίνιο αλλά και για γαλβανισμένες επιφάνειες.

Πρόκειται για μια βαφή υψηλής αντοχής που προσφέρει λεία και γυαλιστερή επιφάνεια. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη βαφή ντουλαπιών αλλά και πλακακίων, ενώ είναι ανθεκτική στις φθορές και επιπλέον καθαρίζεται εύκολα!

Το Aquavit Eco είναι διαθέσιμο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, χάρη στη «βεντάλια» της Vitex, επιτρέποντας την προσαρμογή στις αισθητικές προτιμήσεις μας.

Όσον αφορά την εφαρμογή του, πριν από την εφαρμογή της ριπολίνης, είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν κατάλληλα τα ντουλάπια. Αρχικά, πρέπει να καθαριστούν επιμελώς από λίπη και σκόνη. Στη συνέχεια, αν υπάρχουν παλιές βαφές ή βερνίκια, πρέπει να αφαιρεθούν.

Θέλει και αστάρι; Ε ναι! Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού που πραναφέραμε, εφαρμόζεται το αστάρι της Vitex Grip 360, το οποίο πρέπει να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσουμε στη βαφή με ριπολίνη. Η χρήση ασταριού είναι ιδιαίτερα σημαντική στα ντουλάπια και τα πλακάκια της κουζίνας, καθώς αυτές οι επιφάνειες υποβάλλονται σε συνεχή χρήση και φθορά.

Το αστάρι της Vitex Grip 360 χρησιμοποιείται πριν από τη βαφή για να προετοιμάσει την επιφάνεια. Προσφέρει αυξηµένη πρόσφυση σε δύσκολες µη απορροφητικές επιφάνειες όπως τα πλακάκια της κουζίνας ή του μπάνιου αλλά και το γαλβανισµένο σίδερο, το αλουµίνιο, ο χαλκός, η µελαµίνη και άλλα υλικά. Παρέχει καλύτερη πρόσφυση της βαφής, εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη και αυξάνει την ανθεκτικότητα του τελικού χρώματος.

Η βαφή με ριπολίνη γίνεται σε δύο ή περισσότερα στρώματα, ανάλογα με την επιθυμητή κάλυψη και απόδοση χρώματος. Κάθε στρώση πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει πλήρως πριν την εφαρμογή της επόμενης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια στιλπνή, γυαλιστερή επιφάνεια που προσφέρει ανανέωση και φρεσκάδα στην κουζίνα.

Η χρήση ριπολίνης και ασταριού στα ντουλάπια και τα πλακάκια της κουζίνας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανακαίνισή της. Αυτή η μέθοδος προσφέρει ανθεκτικότητα, ευκολία στον καθαρισμό και μια όμορφη αισθητική που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του κάθε ιδιοκτήτη. Η σωστή προετοιμασία των επιφανειών και η προσεκτική εφαρμογή της βαφής εξασφαλίζουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει για χρόνια.

Η κουζίνα μας μπορεί να συνεχίσει φρέσκια και ανανεωμένη να αποτελεί έναν άνετο και ζεστό χώρο, φιλόξενο και άρτιο αισθητικά.